Az amerikai kamionos sorozatban

Újabb futamokat nyert Szabó Krisztián a ChampTruck World Seriesben

"Az utolsó futam mindig hosszabb, mint a többi. Ezen egyesével sikerült minden ellenfelemet megelőznöm, így az előzetesen kitűzött célomat is teljesítettem".

2015.09.15 10:39MTI
Forrás: Youtube (a kép csak illusztráció)

Az öt futamból hármat, közte a dupla pontokért rendezett ötödiket is megnyerte Szabó Krisztián, az egyesült államokbeli ChampTruck World Series kamionverseny-sorozat egyetlen magyar szereplője a nebraskai Hastingsben.

A 23 éves pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint a ralikrossz Európa-bajnoki sorozatban is érdekelt Szabó múlt szombaton az első futamban az első rajtkockából indulva győzött, majd a másodikon a fordított rajtsorrend szabálya miatt az utolsó pozícióból startolt, és ötödik lett.

A Volvo VNL 670 típusú kamiont irányító magyar versenyző vasárnap, a hétvége harmadik viadalán ismét ötödikként ért célba, ám a negyediken, valamint az ötödiken - amelyen dupla pontokat osztanak - első lett.

"Az utolsó futam mindig hosszabb, mint a többi. Ezen egyesével sikerült minden ellenfelemet megelőznöm, így az előzetesen kitűzött célomat is teljesítettem" - idézte Szabót a közlemény.

A kilencfordulós amerikai kamionverseny-sorozat következő viadalát Portlandben rendezik október 2. és 4. között. Szabó a mostanival együtt négy állomáson állt rajthoz az idén, nyolc versenyt nyert meg, hatszor második, kétszer harmadik volt.

Áprilisban sporttörténelmi tettet hajtott végre azzal, hogy első magyar versenyzőként nyert ralikrossz Európa-bajnoki futamot. Korábban autókrosszban három Eb-címet szerzett, tavaly szeptemberben indult először ralikrosszban és Olaszországban rögtön a harmadik helyen végzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.