Illegális bevándorlás

Szúrópróbaszerűen folytatódott az osztrák ellenőrzés

Szúrópróbaszerűen szerdán is folytatódott a gépkocsik ellenőrzése az osztrák-magyar határ térségében az embercsempészek kiszűrése érdekében, de folyamatos volt a gépkocsiforgalom a határon.

2015.09.02 12:23MTI

Helmut Marban burgenlandi rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint nem ellenőriznek minden nagyobb járművet, csak azokat, amelyeket gyanúsnak találnak.

Helmut Marban elmondta, hogy az akció vasárnap esti kezdetétől szerda reggelig 24 embercsempészt fogtak el, akik összesen 239 menekültet szállítottak.

Burgenland tartományban kedd reggel és a szerda reggeli órák között összesen 307 migránst tartóztattak fel. Ez a szám a súlyponti akció mellett az egyéb ellenőrzések eredményét is tartalmazza.

Az osztrák belügyminisztérium azután vezette be a szigorúbb ellenőrzéseket, hogy az osztrák A4-es autópályán múlt csütörtökön 71 halott migránst találtak egy elhagyott teherautóban. Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter közölte: a "klasszikus értelemben határellenőrzésnek nem nevezhető" ellenőrzés célja az, hogy megakadályozzák emberek halálát, és elfogják az embercsempészeket.

A bécsi Westbahnhof pályaudvaron szerdán csak nagyon kevés, legfeljebb húsz menekült tartózkodott - közölte Roman Hahlsinger bécsi rendőrségi szóvivő azt közölte az MTI-vel. A vonatok menetrend szerint közlekedtek a pályaudvaron.

Korábbi hivatalos tájékoztatások szerint hétfőn és kedden összesen mintegy 3800 menekült érkezett Magyarországról, a Keleti pályaudvarról közlekedő vonatokkal a Westbahnhofra, de nagy részük továbbutazott Németország felé és ott nyújtott be menekültjog iránti kérelmet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.