Illegális bevándorlás

MÁV: csak a megfelelő okmányokkal rendelkezők utazhatnak

A hatóságok csak a megfelelő úti okmánnyal és - szükség esetén - vízummal rendelkezőket engedik felszállni a Nyugat-Európába közlekedő vonatokra.

2015.09.01 16:45MTI

A Máv közleménye szerint a Keleti pályaudvaron megszűnt a hatósági zárás és újra megindult a vonatforgalom.

A rendőrség intézkedésének megfelelően a Keleti pályaudvarra csak a kijelölt bejáratokon, szabályozott körülmények között lehet belépni, és a külföldre tartókat a megfelelő nemzetközi pénztárakhoz irányítják - tették hozzá.

A MÁV-Start - a rendőrséggel egyeztetve - a rendezett utasforgalom helyreállítása érdekében elrendelte, hogy az utasok kizárólag a továbbutazásra jogosító igazolványok birtokában vásárolhatnak menetjegyet a Nyugat-Európába tartó vonatokra.

Az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívüli országok polgárai részére a régi nemzetközi pénztárban biztosítja a jegyváltás lehetőségét a vasúttársaság.

A visszaélések elkerülése érdekében a MÁV-Start és az értékesítést végző partnerei az összes nemzetközi pénztárban új korlátozást léptettek életbe: egy utasnak annyi menetjegy szolgáltatható ki, ahány érvényes személyazonosításra alkalmas igazolványt, útiokmányt be tud mutatni. A jogosultságot az adott országban kiállított személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal kell igazolni. Ennek hiányában legfeljebb két menetjegy adható ki - közölte a MÁV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.