Mercedes Conecto

Újabb 25 új busz állt forgalomba Budapesten

Újabb 25 új busz állt forgalomba Budapesten, a Mercedes Conecto típusú járművek a VT Arriva üzemeltetésében a 151-es és a 148-as vonalakon közlekednek keddtől.

2015.09.01 14:33MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Főpolgármesteri Hivatal és a VT Arriva közös, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: idén májustól jövő tavaszig ütemezetten 195 új busz áll forgalomba. Májusban és júliusban 25-25 szóló MAN Lion's City, júniusban pedig 25 csuklós Mercedes-Benz Conecto érkezett a fővárosba, ezekből szeptemberben újabb 25 kezdi el budapesti üzemét.

Az új buszok az Euro-6 környezetvédelmi kategóriába tartoznak, légkondicionáltak, az ajtók becsípődés-gátlóval felszereltek, az utasteret pedig kamera figyeli.

Novemberig 75 szóló és 75 csuklós, jövőre pedig további 45 csuklós új autóbusz áll majd munkába, ezeket szintén a VT Arriva Kft. üzemelteti. Ezzel az alacsonypadlós buszok aránya 70 százalék körül lesz a fővárosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.