NFM

Már igényelhetők a zöld rendszámok

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint már igényelhető a környezetkímélő gépkocsikhoz a zöld alapszínű rendszámtábla.

2015.08.05 08:39ma.hu

A zöld rendszámhoz a jármű forgalomba helyezéskor, illetve időszakos vizsgán, vagy külön szemle alapján műszaki adatlapot kell kérni a közlekedési hatóságtól, majd a környezetkímélő gépkocsi-kategóriát igazoló dokumentumot be kell mutatni az okmányirodában - írja a hirado.hu a Világgazdaság című lapra hivatkozva.

Zöld rendszámmal közlekedhetnek a nulla emissziójú autók, az elektromos járművek, illetve a hibrid autók. A szaktárca felhívta a figyelmet, hogy a zöld rendszám kiváltása a rendszámcserével megegyező költséggel jár, 8500 forintba kerül, de érdemes megvárni a kormánydöntést a váltáshoz fűződő esetleges kedvezményekről.

A rendszám felszerelésére szintén várni kell, mert a zöld rendszám előállításához szükséges fóliát még most szerzik be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.