Még türelmi idő van

Óbudán szeptembertől büntetik a fizetés nélküli parkolást

Pénteken elindult a fizetős parkolás Budapest III. kerületében, egy hónapig még türelmi idő van, szeptember elsejétől viszont bírságolnak az ellenőrök.

2015.08.01 02:30MTI

A beszámoló szerint Óbuda külső részein továbbra is ingyenes lesz a parkolás, a belső területeken viszont hétköznap reggel 8 órától este 6 óráig fizetni kell majd. A III. kerületiek évi 2500 forintért ingyen parkolhatnak, ehhez egy nyomtatványt kell kitölteniük.

Puskás Péter, a kerület fideszes alpolgármestere az M1-nek nyilatkozva azt mondta: a fővárosi rendelet úgy szól, hogy lakásonként egy autóra jár ingyenes parkolás. A kerület viszont az albérlőkre is gondolva ezt két autóra adja meg. Így bérleti szerződéssel és tartózkodási engedéllyel az albérlők is ingyen parkolhatnak Óbudán.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda polgármestere korábban a túlterheltséggel indokolta a fizetős parkolás bevezetését.

A belső övezet - amelyben óránként 265 forintot kell fizetni - a Kolosy teret és környékét foglalja magába, a másik pedig a Bogdáni útig tart, ott 175 forint lesz a tarifa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.