Elkészült a meghosszabbított szakasz

Péntek délutántól elkerüli Pécset az M60 gyorsforgalmi út autósforgalma

Elkészült az M60 gyorsforgalmi út meghosszabbított szakasza, így péntek délutántól az autósforgalom elkerülheti Pécset.

2015.07.31 17:44MTI
MTI/Sóki Tamás

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kifejtette, hogy az M60 autópályát az 58 sz. főúti csomóponttól kezdve 1,8 kilométerrel meghosszabbították, így az M60-ról Szentlőrinc, Szigetvár és Barcs irányába továbbhaladó járműforgalom nem halad már át a kertvároson és a belvároson.

Az útszakasz az M60 autópályától 1 kilométer hosszban kétszer két forgalmi sávon, majd a Kökényi út végénél, azaz az utolsó 800 méteren kétszer egy forgalmi sávon épült ki. A Kökényi úton új körforgalmi csomópontot alakítottak ki - írta a társaság.

A kivitelezést az EuroAszfalt Kft., valamint a Soltút Kft. végezte, nettó mintegy 3,27 milliárd forint értékben. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósult meg - olvasható a közleményben.

MTI/Sóki Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.