Expert

A Daimler egyre több nyugdíjast foglalkoztat

Egyre több nyugállományba vonult korábbi munkatársát foglalkoztatja tanácsadóként a Kecskeméten Mercedes-gyárat üzemeltető német Daimler.

2015.07.21 18:06MTI

A Bild című lap keddi beszámolja szerint a nyugdíjasok száma már elérte a 600-at a stuttgarti központú óriáscégnél. A vállalat 2013-ban indította a Daimler Senior Expert nevű programot, amellyel a volt munkatársak évtizedes tapasztalatát, szakértelmét igyekeznek kamatoztatni. Azóta mind többen térnek vissza a céghez, tavaly már 390 nyugdíjas szakértő vett részt a programban, és azóta is folyamatosan emelkedik a számuk.

Egy másik stuttgarti központú globális vállalat, a Bosch is indított hasonló programot, és a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) egy korábbi beszámolója szerint a Magyarországon több gyárat üzemeltető cég volt az úttörő. A Bosch Management Support (BMS) nevű leányvállalatot 16 éve alapították, és ugyan a társaságnál gyorsan elkezdték "Bosch múmiaszolgálat" néven emlegetni, a modell mégis bevált.

A BMS-hez 1600 egykori munkatárs csatlakozott, akik csak 2013-ban összesen 50 ezer munkanapot teljesítettek és több mint ezer megbízást végeztek el. A programot pedig a Bosch németországi telephelyei mellett egyebek között Nagy-Britanniában, Brazíliában és Japánban is meghonosították - írta a FAZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.