Tényleges használatbavétel

Csökkenti a járműkísérői jelenlétet a BKV a 4-es metrón

Szombattól csökkenti a 4-es metró automata szerelvényein a járműkísérői jelenlétet a BKV a végleges használatbavételi eljárás részeként.

2015.07.17 17:07MTI

A közlekedési társaság pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az eljárás célja, hogy a járműkísérői beavatkozás fokozatos elhagyásával bizonyítsák, a rendszer megfelelően működik és járműkísérő nélkül is közlekedhetnek a szerelvények. A járművezetők egyre hosszabb menetrendi időszakokban a jármű menetirány szerinti hátsó vezetőfülkéjében lesznek és az esetleges balesetveszélyes helyzetek elhárításán kívül már semmilyen beavatkozást nem végeznek.

Hangsúlyozták, hogy szombattól az ajtók zárását és a szerelvények indítását csak az automatika végzi, ezért kiemelten fontos, hogy az ajtók zárását jelző hang- és fényjelzést követően az utasok már ne kíséreljék meg a beszállást a szerelvénybe.

A hatóság által felügyelt tesztüzem ezen fázisának sikeres lezárását követően, várhatóan szeptembertől megkezdődik a teszt utolsó szakasza, amelyben a járműkísérői jelenlét a szerelvényeken teljesen megszűnik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.