Túraautó-vb

Harmadik, majd negyedik lett Michelisz Portugáliában

Eredményes versenyhétvégén van túl Michelisz Nobert: a Zengő Motorsport pilótája a túraautó-világbajnokság (WTCC) portugáliai helyszínén az első futamban a harmadik, a másodikban pedig a negyedik helyen végzett.

2015.07.12 19:50MTI

A Vila Realban rendezett városi verseny első felvonásán hatalmas melegben Michelisz a negyedik pozícióból remekül rajtolt Honda Civicjével, az első kanyarba már harmadikként fordult be, ám - amint az az istálló beszámolójából kiderült - ennél több izgalom nem történt. A magyar pilóta magabiztosan szerezte meg a dobogós helyezést, amivel összetettben feljött a negyedik helyre.

A második futamnak a hetedik pozícióból vághatott neki, és a negyedik helyig jött előre úgy, hogy a rajt után volt egy karambol, amely után körökön keresztül a safety car gurult a mezőny előtt. Michelisz az ütközést elkerülte, az ötödik helyre került, majd egy előzéssel még eggyel feljebb zárkózott. Ezzel összetettben az ötödik helyen áll négy versennyel, azaz nyolc futammal a sorozat vége előtt.

A WTCC mezőnye másfél hónap múlva Japánban folytatja a versenyzést, majd Kínába, Thaiföldre, végül Katarba utazik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.