Úton-útfélen

Hivatalosan is átadták az ürömi körforgalmat

Hivatalosan is átadták az ürömi körforgalmat pénteken.

2015.07.03 11:43MTI

Az Ürömi és a Bécsi út kereszteződésében gyakori torlódást okozó lámpás kereszteződést a Strabag három hónap alatt átépítette, ezzel felgyorsult a környék közlekedése - mondta Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára a körforgalom átadásán pénteken, a helyszínen.

Hozzátette: augusztus végén megindul a forgalom Pilisvörösvár és Budapest között az új, kétvágányú vasútvonalon, amelyen új megálló létesül Ürömnél, autó és kerékpár parkolóval.

A felújítás alatt álló Budapest-Esztergom vasútvonalon több helyen lesz a vasútállomások mellett autó és kerékpár parkoló, hogy ezzel is a vasút felé irányítsák az utazókat. A teljes vonal a jövő év végére készül el, de a kapcsolódó közúti fejlesztések már 2016 elejére megvalósulnak - ismertette Becsey Zsolt. Hozzátette, hogy uniós támogatással a 2014-2020 közötti költségvetési időszakban több hasonló elővárosi projekt javítja majd a közlekedést.

Az esztergomi vasútvonal komplex felújításának a költségvetése 44 milliárd forint, amelynek 85 százaléka az uniós támogatás - mondta Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek.

A körforgalom átépítése 700 millió forintba került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.