Szabad a pálya

Hétfőn megnyitják a Nyugati pályaudvart

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt a MÁV június 22-én zárta le két hétre a naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati pályaudvart.

2015.07.04 00:29MTI

Befejeződnek július 5-én éjfélig a Nyugati pályaudvaron a felújítási és karbantartási munkálatok, így július 6-án, hétfőn a hajnali üzemkezdettől megindul a menetrendszerinti forgalom - közölte Lőcsei Virág, a MÁV Zrt. szóvivője csütörtökön az eddig elvégzett munkálatokról tartott sajtótájékoztatón a helyszínen.

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt a MÁV június 22-én zárta le két hétre a naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati pályaudvart.

Veszprémi László, a MÁV Zrt. pályavasút budapesti területi igazgatója a bejáráson elmondta, a felújításon, karbantartáson dolgozó minden szakma eddig 90 százalékban már elkészült a munkával, nem tudnak olyan körülményről, amely akadályozná a forgalom hétfői megindulását.

Veszprémi László beszámolt arról, hogy a Nyugati pályaudvar felújításán, karbantartásán 8 szakma mintegy 150-200 szakembere dolgozott az elmúlt tizenegy napban, és megközelítően ugyanennyien végezték a másfél éves előkészítést.

Elvégezték az utastájékoztató rendszerek karbantartását, ezáltal jobban láthatók lesznek a kiírások, az utasperonokra 2800 köbméter aszfaltot hordtak, megtisztították a nagycsarnok fal- és üvegfelületét, pótolták kitört és hiányzó üvegeket, folyamatosan végzik a graffiti-mentesítést az aluljárókban, mintegy 23 kilométernyi felsővezetéket vizsgáltak át.

A munka részét képezte a Nyugati pályaudvarra bevezető pályák egy részén a vágányok és kitérők, illetve több váltó felújítása és karbantartása. Felújították a pályaudvar biztosító berendezéseit, elvégezték ezek teljes vizsgálatát.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a munkákkal a tervezett mintegy 290 millió forint költségkereten belül maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.