BKK

Munkálatok miatt változik a 2-es villamos közlekedése

Változik a 2-es villamos közlekedése a Lánchíd alatti alagút helyreállítása miatt, július 4-től 31-ig.

2015.06.30 17:58MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a hétvégén a 2-es villamos rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és a Boráros tér között közlekedik; a villamos által nem érintett szakaszon a Nyugati pályaudvarhoz közlekedő 2-es pótlóbusszal, valamint a 15-ös és a 115-ös autóbusszal lehet utazni.

Jövő hétfőtől a hónap végéig a villamos két szakaszon, megosztva jár: a Jászai Mari tértől csak a Széchenyi István térig, a Közvágóhíd végállomástól pedig az Eötvös térig visz utasokat; hétköznap a reggeli és a délutáni csúcsidőben emellett 2A jelzéssel is járnak villamosok, amelyek azonban a Közvágóhídtól csak a Március 15. térig közlekednek - írták.

A villamos két ága, a Széchenyi István tér és az Eötvös tér közötti távolság gyalogosan tehető meg, ezért egy lámpás átkelőhelyet helyeznek el ideiglenesen a Lánchíd pesti hídfőjénél.

Mint közölték: a 2-es villamos Lánchíd alatti alagútjának lejtős szakaszain a 2013 tavaszi-nyári árvíz nagyobb - azonban a biztonságos villamosközlekedést nem akadályozó - károkat okozott mind a betonburkolaton, mind a villamospályában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.