Matrica

Autós-díjkategóriák változnak!

Lényeges változás, hogy januártól a D1 kategóriából kiválva bevezetésre került az új D2 kategória. A legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsik (vezetővel együtt) és annak vontatmánya maradtak a D1 kategóriában (tehát a személyautóval vontatott utánfutóra nem kell külön e-matricát váltani).

2015.06.23 17:12ma.hu
Facebook

A D1 kategóriába nem tartozó valamennyi személygépkocsi (7 főnél több utas szállítására alkalmas járművek), valamint a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsik és a lakóautók a D2 díjkategóriába kerültek - írja a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Facebook-oldalán.

Felhívják a figyelmet, hogy a díjkategóriák a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzések (J és S.1. mezők) alapján állapíthatók meg, az eligazodásban segít a honlapjukon található táblázat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.