Több tényező hátráltatta a beruházást

Augusztusban indul újra a vasúti forgalom a teljes esztergomi vonalon

Augusztus 20-tól a teljes esztergomi vonalon újraindul a vasúti forgalom.

2015.06.23 08:41MTI

Az NFM-nek a Népszabadság kérdéseire küldött válasza szerint az Aquincum és Pilisvörösvár közötti 14 kilométeres szakasz 25,4 milliárd forintos beruházásának megvalósítását több tényező hátráltatta, amelyek miatt a vasúti pálya építése 2013. november 30. helyett csak 2014 decemberére fejeződött be.

A biztosítóberendezések és az utastájékoztató rendszer telepítése még folyamatban van, ezt követően kerülhet sor a próbaüzemre, majd a forgalom megindítására.

A lap szerint azonban a villamosítási munkák végeztéig egyelőre csak Desiro dízelvonatok járhatnak majd a szakaszon, amelyeket más vonalakról kell majd átirányítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.