Rangos viadalok

Salakmotoros egyéni Eb-elődöntő Debrecenben

Rangos viadalok helyszíne lesz idén a Gázvezeték utcai salakstadion Debrecenben, ahol pénteken az egyéni Európa-bajnoki elődöntőt rendezik meg.

2015.04.29 11:45MTI

Tabaka József, a Speedway Salakmotor Sport Egyesület elnöke elmondta: pénteken 15 órakor rendezik meg 11 ország 16 versenyzőjének részvételével az egyéni Eb-elődöntőt, május 25-én a junior Eb-t, míg szeptember 23-án a páros Eb döntőjét.

"A május elsejei versenyre elkészült egy 400 négyzetméteres zajfal nyolcmillió forintból, míg a többi, tervezett átalakítás, fedett letátó a célegyenes fölé, depó áthelyezése, parkolók kialakítása, öltözők, főépület felújítása, még várat magára" - közölte az egyesület elnöke. A pénteki futamok résztvevői többek között Dániából, Lengyelországból, Svédországból, Oroszországból, Németországból, és Csehországból érkeznek. Magyarországot Magosi Norbert és ifjabb Tabaka József képviseli, míg utóbbi öccse, Tabaka Róbert tartalék lesz.

A 16 versenyzőből öt jut tovább az úgynevezett challenge-be, a szlovéniai Lendvára, ahol már a fináléba kerülés lesz a tét.

Jegyek a verseny napján a helyszínen kaphatók 3000 forintos egységáron, a 14 éven aluliak ingyen mehetnek be a stadionba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.