Modenai cég ez is

Kínai kézbe került az olasz sportkocsi márka

A gyár leghíresebb terméke a De Tomaso Pantera modell volt.

2015.04.29 22:30MTI

Árverésen vásárolta meg egymillió euróért a kínai Ideal Team Venture befektetési társaság az olasz De Tomaso sportkocsi márkához fűződő jogokat - idézte az Automobilwoche hírportál az olasz Ansa hírügynökség jelentését.

A De Tomaso autógyár 2004-ben ment csődbe. Azóta több befektető is megpróbálta talpra állítani, de sikertelenül.

Az autógyárat az olasz-argentin származású Alejandro De Tomaso 1959-ben alapította a Ferrari és a Maserati gyáraknak is otthont adó Modenában. A gyár leghíresebb terméke a De Tomaso Pantera modell volt.

A De Tomaso márkához fűződő jogokat tavaly márciusban vásárolta meg az L3 Holding befektetési társaság, de az idő közben felmerült pénzügyi nehézségei miatt ismét aukcióra vitte.

Giampaolo Salsi, az Ideal Team Venture olaszországi képviselője az Ansa hírügynökségnek elmondta, hogy a kínai befektetési társaság De Tomaso márkajelű autók kínai gyártásának szándékával vásárolta meg a márkát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.