Több tízezren az utcákon

Kerékpáros felvonulás miatt fog bedugulni a főváros

A szombati I Bike Budapest biciklis felvonulás várhatóan több tízezer résztvevője miatt jelentős forgalmi dugókra lehet számítani a belvárosban.

2015.04.24 12:08MTI

A demonstráció ideje alatt több út egyáltalán nem vagy csak nagyon lassan lesz járható és keresztezhető. A felvonulás alatt 450 önkéntes rendező biztosítja - a rendőrséggel és a BKK-val együttműködve - a tömegközlekedési eszközök gyors áthaladását, elsősorban a villamosokét és a metrópótlókét, amelyek várhatóan zavartalanul járhatnak. Gondoskodnak a gyalogosok áthaladásáról, nagyobb csomópontokban pedig az autókéról is.

Az útvonal érinti a pesti alsó rakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet-hidat, az Attila utat. A felvonulók áthaladnak az Alagúton, a Lánchídon, a Széchényi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon.

A felvonulás útvonalán több helyen parkolási tilalom lesz. A 7-es buszcsalád járatait és a Rákóczi útról a Hegyalja út felé haladó buszokat budai irányban a Blaha Lujza térnél a Szabadság híd felé terelik. Torlódás várható a Kiskörúton és a Nagykörúton, a Dózsa György úton, a Hősök tere, a Keleti pályaudvar és a Boráros tér környékén, a Hegyalja úton, az Attila úton, a Mészáros utcán, valamint a Margit híd felé vezető útvonalakon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.