Több lesz a hely

Megújul a Határ úti autóbusz-végállomás

A felújítás után több lesz a gyalogosok által használt terület és több hely jut majd a buszmegállókban várakozóknak is.

2015.04.21 17:33Havariapress

A felújítás során eltűnik a városképet csúfító bódésor, megújul az útburkolat és a vízelvezetés.

A 42-es, az 50-es és az 52-es villamos végállomásánál a peronok díszkőburkolatot kapnak, a megállókban utasváró épül, ahol a felújítást követően FUTÁR utastájékoztató berendezések adnak tájékoztatást az aktuális forgalmi információkról. A fel- és leszállást magasított peronszegélyek teszik könnyebbé, az utasok biztonságos közlekedését pedig színezett burkolóelemek segítik.

A felújítás során a buszvégállomás területén a meglévő burkolat és a szegélyek bontását követően az útpályán és a járdán új aszfaltréteg és kiemelt szegély épül.

A környék megfelelő vízelvezetésének biztosítása érdekében közel 30 víznyelő akna és több mint 200 különböző méretű csapadékelvezető csatorna épül, valamint öntözőrendszer és tűzcsap biztosítja majd a vízellátást. A munkálatok várhatóan 2015. október közepéig tartanak.

A felújítás nettó 430 millió forintba kerül, amelyre a forrást Budapest Főváros Önkormányzata biztosítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.