Káosz volt hétfőn

Gyakrabban ellenőrzik a Széll Kálmán téri munkaterületet

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a jövőben gyakrabban, hét közben naponta kétszer is ellenőrzi a Széll Kálmán téri munkaterületet, hogy ne fordulhasson elő újra engedély nélküli sávlezárás.

2015.04.14 18:20MTI

A Széll Kálmán téren engedély nélküli sávlezárás volt az elmúlt napokban, ami hétfőn reggel és délelőtt jelentős forgalmi zavart okozott. Ezt a BKK már vasárnap észlelte ezt, azonnal felvette a kapcsolatot a kivitelezővel (SADE) és kérte a hétfő reggel 6 órára történő helyreállítást, a forgalomkorlátozás megszüntetését, de a kivitelező jelezte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni.

A központi keddi közleményében azt írta, a kivitelező nem kért előzetes hozzájárulást a munkavégzéshez, a sávkorlátozásra forgalomtechnikai kezelői hozzájárulással nem rendelkezett. Az előzetesen tervezett, útbontás nélküli átfúrással nem sikerült megoldani a munkákat, ezért kellett lezárni a Krisztina körút egyik sávját. Amikor ez kiderült, akkor a kivitelező nem függesztette fel a munkálatokat, hanem engedély nélkül felbontotta az utat, erről a BKK egyik szakembere helyszíni szemlén értesült. A központ felszólította a kivitelezőt a helyreállításra, amit anyaghiány miatt határidőre nem tudott vállalni, a BKK pedig nem rendelkezett megfelelő eszközökkel. A kivitelező a felbontott munkagödrök feltöltését hétfő reggel megkezdte, az útpálya teljes helyreállítása és újraaszfaltozásával pedig délelőtt végzett.

Hétfőn a BKK felső vezetői helyszíni szemlét tartottak, amelyen nyomatékosan felszólították a kivitelezőt, hogy a jövőben kizárólag előzetesen jóváhagyott forgalomkorlátozási terv birtokában, a társasággal előre egyeztetett időpontban kezdje el a hasonló munkavégzéseket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.