Motoros Family a Hungaroringen

Motoros vezetéstechnikai képzés segíti a biztonságos közlekedést

A biztonságosabb közlekedés érdekében egész napos, ingyenes motoros vezetéstechnikai képzést tart a Motoros Family nevű kezdeményezés pénteken a Hungaroringen és az annak területén működő Motoros Akadémián.

2015.04.09 21:10MTI

A biztonságos közlekedés napja elnevezésű rendezvényen nemcsak a motorozás szépségére és a balesetmentes közlekedésre, valamint az elengedhetetlen rutin elmélyítésére hívják fel a figyelmet a szervezők, hanem az életmentés és a segítségnyújtás fontosságára is - közölték a program vezetői az MTI-vel.

A tréning során eltérő közlekedési helyzeteket szimulálva, ügyességi pályákon tehetik próbára tudásukat a résztvevők. A megszerzett tapasztalatokkal nagyobb biztonságban közlekedhetnek, illetve a megfelelő elsősegély-nyújtási ismeretek birtokában akár ők maguk is segíthetnek bajbajutott társaikon.

A legfrissebb statisztikák szerint ugyan csökkent a motoros balesetek száma az elmúlt években, de továbbra is sokan veszítik életüket az utakon. A MOL Motoros Family és a Hungaroring Motoros Akadémia közös célja, hogy vezetéstechnikai képzésükkel csökkentsék a balesetek számát. Ennek érdekében az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) Országos Baleset Megelőzési Bizottsága is bekapcsolódott a programba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.