Közlekedik a család

Közlekedésbiztonsági vetélkedő családoknak

Meghirdették az idei, Közlekedik a család elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedőt, a területi versenyek után júniusban a 21 legjobb elméleti és gyakorlati tudással bíró család egyike nyeri el a Skoda által felajánlott családi autót.

2015.04.08 14:08MTI

A vetélkedőt bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón Kiss Csaba, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára elmondta: a negyedszerre megrendezendő verseny fő célja, hogy minél több gyerek nőjön fel szabálykövető közlekedőként. Ezzel kapcsolatban kiemelte a szülők példájának fontosságát, legyen szó gyalogos, kerékpáros vagy autós közlekedésről.

Közölte: a korábbi években több száz család részvételével lebonyolított vetélkedő az idén április 25-én indul és június 13-ig tart. A 20 területi - 19 megyei és a fővárosi - versenyt a helyi balesetmegelőzési bizottságok bonyolítják le Skoda-márkakereskedésekben.

A területi versenyekkel kapcsolatos feltételek, információk a www.kozlekedikacsalad.hu oldalon olvashatók, és itt lehet jelentkezni is.

A honlapon is tartanak közlekedésbiztonsági vetélkedőt, május 1-je és június 7-e között, a résztvevők Forma-1-es belépőt, üzemanyag-utalványt és ajándékcsomagot nyerhetnek. Továbbá az ott legtöbb pontot szerző család 21. résztvevőként bejut az országos döntőbe. A döntőt június 21-én tartják a Hungaroringen.

Dalnoki Balázs, a Porsche Hungária Kereskedelmi Kft. Skoda márkaigazgatója a sajtóeseményen arról beszélt: a biztonságos közlekedés részben technikai, részben emberi tényezőkből tevődik össze. Míg az előbbit az autógyártás fejlettsége biztosítja, az utóbbit az ehhez hasonló kampányokkal, versenyekkel lehet erősíteni, ezért is támogatják harmadik éve az ORFK rendezvényét - mondta.

Knezsik István, a vetélkedőt szintén támogató Autós Nagykoalíció elnöke kiemelte: a KRESZ nyelvnek is tekinthető, amelyet minden közlekedőnek jól kell beszélnie, a versenynek az is a célja, hogy "együtt értelmezzük és megtanuljuk ezt a nyelvet". Ha ugyanis a közlekedők betartanák a szabályokat, akkor a 626-os szám - mint mondta, tavaly ennyien haltak meg közlekedési balesetben az országban - akár nulla is lehetne - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.