10. Eger Rallye

Országos Rallye Bajnokság: Turán Friciék ötödikként zárták az első napot

Új autó, új gyorsasági szakaszok, hagyományos helyszín. Ez jellemezte az idénynyitó, 10. Eger Rallyt, ahol Turán Frigyes és Zsiros Gábor felavatta a Ford Fiesta R5-öt. A Turán Motorsport versenyzői maximálisan elégedettek az ötödik hellyel, de ez még csak a kezdet.

2015.03.28 21:30ma.hu

"Összességében egy nagyon jó napon vagyunk túl Egerben. Az első gyorson elkaptunk egy jó ritmust, amit igyekeztünk tartani. A kulcs a második gyorsasági szakasz volt, ahol kicsit belassultunk, az autónk beállításai nem voltak megfelelőek a rossz minőségű út adottságaihoz. Nagyon nedves, sáros volt a pálya, mivel mi nem erre készültünk, ezen a szakaszon sok időt vesztettünk, de a következő gyorsokon ismét sikerült jó időket menni, így visszatérhettünk a versenybe - kezdi Turán Frigyes, aki úgy érzi, egy igazán fordulatos első napon vannak túl Gabival.

"Ez még valójában csak az út eleje, de úgy gondoljuk, jó irányba haladunk, hogy maximálisan kiaknázzuk a Ford előnyeit. Egy versenynap alatt nem lehet megváltani a világot, de kezdetnek tökéletesen meg vagyunk elégedve a kategória 5. hellyel. Minden bizonnyal sokat fogunk még gyorsulni, meg kell találnunk minden körülmények között az ideális beállításokat. Már most sokat tanultunk, holnap pedig újult erővel vágunk neki a következő hat gyorsasági szakasznak. Itt még bármi megtörténhet - mondja bizakodva Frici, aki már az óráját is előrehúzta, nehogy lekésse a holnap reggeli rajtot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.