Őszre készülhet el

Folytatódik az 55-ös út felújítása

Folytatódik a Szegedet Bajával összekötő 55-ös főút felújítása, az uniós támogatással megvalósuló beruházás az őszre fejeződhet be.

2015.03.18 19:55MTI

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közleménye szerint Szeged és Mórahalom között a következő két hónapban - ha az időjárás is engedi - aszfaltozási munkálatok miatt szakaszosan félpályás forgalomkorlátozásokra kell számítani. Körforgalom építés miatt várhatóan április elejétől lezárják a domaszéki Dózsa György utca egy szakaszát is.

Elkezdődik a mórahalmi elkerülő út már elkészült körforgalmú csomópontjainak rákötése a főútra, valamint az elkerülő és zákányszéki út csomópontjában a körforgalom építése.

A Csongrád és Bács-Kiskun megye határától Tataházáig tartó szakaszon jelenleg Mélykút belterületén dolgoznak a kivitelezők félpályás korlátozás mellett. Az időjárás függvényében a külterületi részeken is hamarosan megkezdődnek szakaszosan az aszfaltozási munkák. Májusban elindul az 53-as és 55-ös főutak meglévő körforgalmú csomópontjának korszerűsítése is.

Tataháza-Baja között a külterületi részeken jelenleg folyik az aszfaltozás. Hamarosan megkezdődnek az érintett települések - Tataháza, Felsőszentiván, Csávoly - átkelési szakaszainak átépítési munkái is, valamint Tataházán és Csávolyon is az új körforgalmú csomópont kiépítése - áll a közleményben.

Az Európai Bizottság szerdán közölte, hogy összesen 152 millió euró (körülbelül 46,2 milliárd forint) értékben jóváhagyott két, magyarországi utak felújítását célzó projektet. Az egyik, 88 millió eurós projektbe tartozik az 55-ös főút 85 kilométeres szakaszának felújítása, 70 kilométer kerékpárút és egy 7 kilométeres elkerülő építése. A második, 92 millió eurós projekt során a 47-es főút Szeged és Békéscsaba közötti szakaszának 69 kilométerén erősítik meg a burkolatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.