Nyár végére elkészülhet

Folytatódik a 33-as főút korszerűsítése

Folytatódik a 33-as főút 37,7 kilométeres szakaszának korszerűsítése Füzesabony külterülete és Tiszafüred között, a tavaly indult fejlesztés várhatóan nyár végére elkészül.

2015.03.17 17:33MTI

A nettó 5,96 milliárd forintos beruházást 85 százalékban uniós, 15 százalékban belföldi forrásból finanszírozzák és a Strabag Általános Építő Kft. végzi.

A korszerűsítés Füzesabony külterületétől, a 3-as főút és a 33-as főút csatlakozásától Tiszafüred belterületéig, a 34-es főúti csomópontig tart. Tavaly év végére a Heves megyei szakaszon a munkálatok jelentős része befejeződött, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig a héten indulnak el a korszerűsítési munkálatok - írja aNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A munkálatok során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4,78 kilométer hosszú szakaszon Tiszafüred bel- és külterületén a burkolat megerősítése mellett biztonságos, gyors átvezetést lehetővé tévő körforgalmat alakítanak ki, felújítják az Örvényi úti és a 34-es főút kereszteződésénél lévő jelzőlámparendszert, valamint 3 kilométer hosszan kerékpárutat építenek.

Időjárás függvényében március 19-től reggel 8 órától a Tisza folyó hídjától Tiszafüred irányába megkezdődnek a burkolatmarási munkálatok, a főúton óránként 40 kilométeres sebességkorlátozás lép hatályba. A forgalomkorlátozás miatt 5-10 perces torlódások kialakulhatnak - tájékoztat a NIF.

A Heves megyei szakaszon Poroszló belterületén megkezdődik a kerékpárút építése, valamint az Ökocentrumnál jelzőlámpás forgalomirányítás és óránként 40 kilométeres sebességkorlátozás mellett folytatódnak a befejező munkálatok - olvasható az NIF közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.