Az időpontról még nem döntött a MÁV

Felújítják a Nyugati pályaudvart, de még nem tudni, hogy mikor

A tervezett munkákkal megszüntethetők a pálya állapota miatt elrendelt sebességkorlátozások, csökkenhetnek a forgalmi zavarok, fennakadások, és javulhat az utaskiszolgálás is.

2015.03.13 19:45MTI

A MÁV a Nyugati pályaudvar felújítását tervezi, de a munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés - közölte a vasúttársaság az MTI megkeresésére pénteken. Előzőleg az Indóház vasúti magazin weboldala arról számolt be, hogy június végétől július elejéig két hétre bezárják a Nyugati pályaudvart.

Az Indóház internetes oldala azt írta pénteken, hogy a Nyugati pályaudvar teljes területén vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A portálon az olvasható, hogy az egész állomást kizárják a forgalomból, vágányfelújítást, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végeznek, és nemcsak az állomási vágányokon dolgozhatnak, hanem a Ferdinánd híd és a városligeti elágazás környékén is.

A MÁV az MTI megkeresésére ugyancsak pénteken közleményben tudatta, hogy a Nyugati pályaudvar karbantartása szerepel a vasúttársaság éves karbantartási tervében, ezért az igényt a vágányzárra már több mint egy éve leadták a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.-nek.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy csak később döntenek arról, mikor kezdődjön a felújítás, "figyelembe véve a vasúti közlekedés várható forgalmi helyzetét és az utasforgalmi igényeket". Hozzátették: az utasok számára fontos információkról a vasúttársaság "a szabályoknak megfelelően, kellő időben részletes tájékoztatást ad".

Kitértek arra is, hogy a tervezett munkákkal megszüntethetők a pálya állapota miatt elrendelt sebességkorlátozások, csökkenhetnek a forgalmi zavarok, fennakadások, és javulhat az utaskiszolgálás is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.