Egyes szakaszokon

Hétvégenként pótlóbusz jár a 3-as metró helyett június végéig

Tavaly és idén, szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

2015.03.03 20:30MTI

A 3-as metró egyes szakaszain pótlóbuszok szállítják az utasokat június végéig vágányfelújítás miatt - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A közlemény szerint folytatódik a vonalon a síncsereprogram, ezért metrópótló autóbusz közlekedik március 7-én és 8-án a Deák Ferenc tér és a Lehel tér, 21-én és 22-én a Deák Ferenc tér és az Árpád híd, 28-án és 29-én a Lehel tér és az Árpád híd között.

Hozzátették, hogy tavaly és idén, szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV.

Június végéig - a március 14-15-ei, az április 4-5-6-ai (húsvéti), valamint a május 1-2-3-ai hosszú hétvégétől eltekintve - minden szombaton és vasárnap autóbusszal pótolják a 3-as metrót egyes szakaszokon.

A síncserével megszűnnek a pálya rossz állapota miatt bevezetett sebességkorlátozások, rövidebb lesz az utazással töltött idő és csökkennek a pályafenntartás költségei - írták.

Arról is tájékoztattak, hogy a metrópótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül az út megszakításának, ezért ekkor nem kell új jegyet kezelni.

Végül emlékeztettek arra, a Fővárosi Közgyűlés augusztus 25-ei ülésén döntött arról, hogy kiírható a 3-as metró szerelvényeinek teljes körű felújításához szükséges tender. Ezzel a zavartalan forgalom biztosításához szükséges mintegy negyven vonat felújítása már 2015-ben elkezdődhet, és a vonal infrastruktúrájának teljes felújítása 2019-re elkészülhet. A vágányok cseréje pedig már másfél éve zajlik, és jövőre befejeződhet - tartalmazza a BKK közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.