Pótlóbuszok közlekednek helyette

Szombattól nem jár egy szakaszon a szentendrei HÉV

A szentendrei HÉV helyett pótlóbusz viszi az utasokat szombaton és vasárnap a Batthyány tér és a Szépvölgyi út, míg jövő hétfőtől március 13-áig a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között.

2015.02.19 10:42MTI

A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódva szombaton az első járat indulásától várhatóan március 13-áig, péntekig az alagútfödém megerősítésén dolgoznak - olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményében. A HÉV-szerelvények rövidített útvonalon járnak, a Margit híd, budai hídfő és Békásmegyer, illetve Szentendre között.

Közölték: szombaton és vasárnap a szentendrei (H5-ös) HÉV a Margit híd, budai hídfő felszíni megállóhelyig közlekedik Szentendre felől. A hétvégén a HÉV felsővezetékét szerelik a Margit hídnál, azért, hogy a következő hétfőtől a HÉV az alagútban levő megállóhelyig járhasson.

A H5-ös jelzésű HÉV-pótlóra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál a 86-os busz megállóiban, a Szépvölgyi úton pedig az Árpád fejedelem útja előtt kijelölt megállóban lehet felszállni.

Jövő hétfőtől várhatóan március 13-áig a H5-ös HÉV járatai Szentendre és a Margit híd, illetve Békásmegyer és a Margit híd között közlekednek.

A H5-ös HÉV-pótló buszra a Batthyány téren a 39-es busz végállomásán, a Margit hídnál pedig a 86-os busz megállójában lehet felszállni - írták. A pótlóbuszokon lehet kerékpárt szállítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.