Épül a villamoshálózat

Délutántól változik az Árpád fejedelem útjának forgalmi rendje

Pénteken 17 órától módosul a fővárosi II. kerületi Árpád fejedelem útja forgalmi rendje a budai fonódó villamoshálózat építése miatt. A Margit hídról lehajtóknak már nem kell korlátozásokra számítaniuk.

2015.01.30 16:11MTI

A BKK közleménye szerint a gépjárművezetők a városközpont felé továbbra is egy sávon közlekedhetnek az Üstökös utcai kereszteződésben, azonban nem az ellenkező irányú sávban, hanem (ahogy korábban) a legbelső sávban. Az Üstökös utcai csomópontban szintén a városközpont irányába lezárják a szélső sávot, és a buszsávot a korábbi középső sáv helyén vezetik át.

További változás, hogy a Margit hídról lehajtóknak már nem kell korlátozásokra számítaniuk, és a korábbi forgalmi rend szerint a Margit hídi lehajtón (az Árpád fejedelem útja felé) a közlekedést újra jelzőlámpa szabályozza majd, így két sávon lehet majd haladni.

Az Üstökös utcai csomóponttól befelé a Margit hídig a jobb szélső sáv marad a buszsáv egészen a buszmegállóig, a közúti forgalom a bal oldali sávon haladhat.

Azt írták: a Bem rakpart felől Óbuda felé tartó autóforgalmat a Bem tér után átvezetik a régi útpályára - a jelenleg felmart felületre -, és az autósok az ellenkező irányú forgalomtól kerítéssel elválasztva azon az oldalon haladhatnak tovább.

Közölték azt is, hogy a Fekete Sas utca-Tölgyfa utca csomópontban lezárják az egyirányú Tölgyfa utca jobb oldali forgalmi sávját, ezért a jelzőlámpás kereszteződésben csak egy sávon haladhat majd a forgalom a Margit híd felé. Mint írták, a korlátozás várhatóan jövő szerdáig tart.

A budai fonódó villamoshálózat projektjében a korábbi 17-es villamos vonala összeolvad a 19-es, a 41-es és a 61-es járatokéval, így észak-déli irányban egész Budát átszelő vonalak jönnek létre. Óbudáról átszállás nélküli kötöttpályás kapcsolat létesül, többi között a Széll Kálmán térre, a BAH-csomóponthoz, a Móricz Zsigmond körtérre, Albertfalvára, valamint Kelenföldre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.