Havazás

Kamionok nem hajthatnak be Szlovákiába Magyarországról

A szlovák hatóságok a havazás miatt nem engedélyezik a 7,5 tonna össztömegnél nagyobb járművek behajtását Szlovákiába.

2015.01.30 15:26MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) azt közölte, hogy a korlátozás a Rajka és Salgótarján közötti határátkelőhelyeket érinti.

Racsné Galambos Gréta, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a korlátozás miatt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán a rendőrség pihenőhelyekre tereli kamionokat.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megyében az M1-es autópályán és a főutakon erős havazás nehezíti a közlekedést.

Az M1-es autópálya Győr megyei szakaszán - Bőny és Hegyeshalom között - lelassult a forgalom, a haladás a külső sávra korlátozódik.

Az OKF azt közölte, hogy az időjárási körülményekre tekintettel, a szlovák hatóságok péntek kora délutántól tiltották meg a teherautók forgalmát a Győr-Moson-Sopron, a Komárom-Esztergom, a Pest és a Nógrád megyét érintő határátkelőhelyeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.