Jó évet várnak

Ötven százalék fölött növelte eladásait az Opel Magyarországon

A szentgotthárdi gyárnál is várhatóan megugrik a termelés a Flex motorok iránti kereslet bővülése miatt, így 500-zal nőhet a dolgozói létszám az idén.

2015.01.20 19:26MTI

Az Opel több mint 50 százalékkal növelte eladásait 2014-ben Magyarországon, és az idén is a piaci átlagot meghaladó bővülésre számít. A szentgotthárdi gyárnál is várhatóan megugrik a termelés a Flex motorok iránti kereslet bővülése miatt, így 500-zal nőhet a dolgozói létszám az idén - mondták el az Opel Magyarország vezetői Budapesten újságíróknak.

Az Opel márkakereskedői tavaly összesen 10 195 gépkocsit értékesítettek Magyarországon, szemben a 2013. évi 6730-cal. Ez 51,5 százalékos növekedés, miközben a teljes piac 23,4 százalékkal bővült. A személyautó-eladásokban az Opel immár a negyedik évben az első helyen állt 9051 eladott autóval, ezen a területen piaci részesedése 13,41 százalékos volt.

Koncz Gábor, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta: az idei várakozások 15 százalék körüli piacbővülésről szólnak, és az Opel ezúttal is az átlagnál erősebb növekedésre számít. Emellett szeretnék megőrizni az elsőséget a személyautó piacon.

A növekedést a bővülő és megújuló modellpaletta alapozhatja meg. Koncz Gábor emlékeztetett arra, hogy a márka termékoffenzívája keretében 2018-ig 27 új modell és 17 új motor kerül - részben már került is - piacra.

Az új motoroknál kitüntetett szerep jut a szentgotthárdi Opel motorgyárnak. Solt Tamás, a gyár ügyvezető igazgatója arról számolt be, hogy a Flex, illetve a Family1-es motorgyár 2015-ben együttesen közel 580 ezer darab motort állít majd elő, ez a 2014-es darabszámokhoz képest több mint 50 százalékos volumennövekedés lesz. A Flex motorok iránti kereslet várhatóan bővül az idén, az eredetileg tervezetthez képest már most 10 százalékkal nőttek az igények - jelezte.

Szentgotthárdon tavaly a Flex gyárban készült több mint 100 ezer motor mellett a régi motorgyár 275 ezer motort állított elő, amelyek mintegy 70 százalékát a tengerentúlra szállították. Ezen felül 200 ezer megmunkált motor-komponens is készült kínai megrendelésre.

A gyárigazgató emlékeztetett arra, hogy a termelését 2013 elején kezdő Flex gyárban a múlt nyáron indult el a kisméretű benzinmotor háromhengeres változatának sorozatgyártása, és további újdonságok jönnek. Dízel és benzinmotorok újabb változatai - közel 20 új alkalmazás - gyártását kezdik el a közeljövőben. A gyár 2016-17-re éri el maximális kapacitáskihasználtságát.

A növekvő igények eredményeként nőhet a foglalkoztatottság: a teljes létszám, amely tavaly decemberben elérte Szentgotthárdon az 1400-at, az idén 500-zal bővül a tervek szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.