Már gyalogosok is használhatják

Megindult a forgalom a Hatvant és Újhatvant összekötő új vasúti felüljárón

Hétfő délelőtt mindkét irányból kétszer egy sávon megindult a forgalom a vasúti felüljáró déli oldalán. Az északi oldalt - az autós forgalomtól betonelemekkel elválasztva - a gyalogosok is használhatják már.

2014.12.22 17:16MTI

Megindult a forgalom hétfőn a Hatvant és Újhatvant összekötő új vasúti felüljárón - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-vel.

A NIF közleménye szerint hétfő délelőtt mindkét irányból kétszer egy sávon megindult a forgalom a vasúti felüljáró déli oldalán. Az északi oldalt - az autós forgalomtól betonelemekkel elválasztva - a gyalogosok is használhatják már.

A NIF beruházásában február végén kezdődött meg az új híd építése. A projekthez nemcsak a régi híd lebontása és új híd építése tartozik, hanem körforgalmú csomóponttá építik a 3-as út és a 21-es út csatlakozását, és elvégzik a 3-as út egy szakaszának korrekcióját is.

A 2015 szeptemberére elkészülő teljes projekt szerződéses összege csaknem 6,5 milliárd forint. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85 százalék európai uniós és 15 százalék állami forrás felhasználásával valósul meg.

Közleményben ismertették: a projekt során a több mint százéves, rendkívül rossz műszaki állapotban lévő régi híd mellett korszerű acélgerendahidat építettek. Az új hídon a meglévő kétszer egy forgalmi sáv mellett egy buszsáv is van, továbbá gyalogjárdát és kerékpárutat is kialakít a vállalkozó. A híd alatti és az ettől északra lévő területen 64 férőhelyes parkoló lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.