Orgazdák

Nagy értékű autókkal buktak meg Győrben

Lopott személyautókat helyezett külföldi forgalmi engedéllyel ismét forgalomba öt győri lakos, ellenük orgazdaság és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

2014.12.22 09:58MTI
Fotók: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Takács József elmondta, hogy az elkövetők idén júniustól több hónapon keresztül úgy tettek, mintha külföldről hozták volna be a lopott kocsikat, így kikerülték az eredetiségvizsgálatot.

A nyomozás eddigi adatai szerint az első hazai forgalomba helyezés előtt a személygépkocsik alvázszámát egy ugyanolyan típusú, de más országban forgalomba helyezett kocsi egyedi azonosítójára változtatták meg.

A banda tagjai ezen felül külföldi ismeretségüket felhasználva kölcsönszerződéssel megszerzett személyautókat hoztak Magyarországra és helyeztek forgalomba eredeti alvázszámmal. A sajtóreferens hozzátette: így az elkövetők kihasználták, hogy a külföldi pénzintézetek csak huzamosabb ideig történő nem fizetés után tettek feljelentést, majd kezdeményeztek körözést a járművekre.

A rendőrök eddig négy személyautót foglaltak le 20 millió forint értékben, és a banda tagjaihoz köthető lopott, vagy lízingszerződésből származó autókat is vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.