Termelési érték

Az év első kilenc hónapjában 26 százalékkal nőtt a járműgyártás

Most például a Waberer's International Zrt. által vásárolt 120 darab Mercedes-Benz kamion első darabjait adták át a német autóipari cég helyi gyárában.

2014.12.11 17:52MTI
MTI fotó: Ujvári Sándor

A járműgyártás termelési értéke 2014 első kilenc hónapjában 26 százalékkal nőtt az elmúlt év azonos időszakához képest – mondta Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes csütörtökön Kecskeméten, ahol a Waberer’s International Zrt. által vásárolt 120 darab Mercedes-Benz kamion első darabjait adták át a német autóipari cég helyi gyárában. A külgazdasági és külügyminiszter-helyettes hangsúlyozta: a jármű ágazat termelési értéke az év első kilenc hónapjában 5 ezer milliárd forintot tett ki.

Szabó László a foglalkoztatás szempontjából fontosnak nevezte, hogy az ágazat több mint 130 ezer embernek biztosít megélhetést.

Elmondta, hogy a magyar gazdaság egyik húzóágazata a járműipar, melynek hosszú távú fejlődésének elősegítése fontos kormányzati prioritás.

Ulrich Bastert, a Daimler AG kereskedelmi és marketing igazgatója a Mercedes-Benz Actros vontatóinak átadásán kiemelte, hogy a magyar vállalat számára fontos a gépjárművezetők biztonsága és kényelme, mely egyúttal biztosítja a szállítmányok pontos célba juttatását.

Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a most vásárolt 120 Mercedes-Benz kamionnal járműállományuk elérte a 3400 darabot.

Az év elején ezer darab kamion vásárlását tervezték, de a cégcsoport árbevételében kétszámjegyű növekedése lehetővé tette, hogy további 120 darabot vásároljanak – fűzte hozzá.

Az elnök-vezérigazgató beszámolt arról, hogy a Mercedes-Benz adta a legjobb ajánlatot, s remélik, hogy a vásárlás egy hosszú távú együttműködés kezdete.

A Waberer’s International Zrt. Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó társasága, évente 1,2 millió fuvarmegbízást teljesít. A társaságnak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. a Daimler AG leányvállalata, a Mercedes-Benz márka önálló magyarországi képviselete. A cég 2013-ban 1587 darab új Mercedes-Benz személygépkocsi értékesítésében működött közre, közel 30 százalékkal növelte a márka hazai értékesítési mutatóit az előző évhez képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.