Közösségi utazásmegosztó

Van, ahol halállal fenyegetik az Uber-sofőrt - itthon vajon mi várható?

A taxisok szerint tisztességtelen konkurenciáról van szó, amely torzítja a piaci versenyt, és veszélybe sodorja a hivatásos személyfuvarozók megélhetését.

2014.11.23 09:47ma.hu
Forrás: youtube.com

Őrizetbe vettek Spanyolországban öt taxisofőrt, mert üldözték és halálosan megfenyegették az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás egyik alkalmazottját.

A taxisok Madridban vették üldözőbe áldozatukat, megállásra kényszerítették, majd megfenyegették.

Cégük szóvivője szerint csak azt akarták megtudni, hogy pontosan kicsoda, mert panaszt akartak emelni ellene.

Az amerikai központú Uber már Európa sok országában jelen van, és munkamódszere sok helyütt éles tiltakozásokat váltott ki. A szolgáltatás lényege, hogy a rendszeréhez csatlakozó (hivatásos vagy akár nem hivatásos) autósok és leendő utasaik okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül, közvetlenül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik.

A madridi taxisok szövetsége néhány héttel ezelőtt arra sürgette a városvezetést, hogy lépjen fel hatékonyan az Uber ellen.

Németország egyes városaiban már hoztak az Uber működését korlátozó döntéseket, és a rendszer más országokban is éles tiltakozásokat váltott ki. A taxisok szerint tisztességtelen konkurenciáról van szó, amely torzítja a piaci versenyt, és veszélybe sodorja a hivatásos személyfuvarozók megélhetését.

A rendszer Magyarországon is beindult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.