Szabad az út

Megnyitották a Kelemen László utcai hidat a II. kerületben

Megnyitották csütörtökön a II. kerületben a Hűvösvölgyi út és a Kelemen László utca kereszteződésében lévő felújított csomópontot.

2014.11.13 15:15MTI

Láng Zsolt (Fidesz-KNDP), a városrész polgármestere a kerület egyik legfontosabb közlekedésfejlesztési beruházásaként jellemezte a felújítást, amelyet 182 millió forint saját forrásból valósított meg az önkormányzat.

A polgármester azt mondta az MTI-nek, hogy a cél a forgalmas útszakasz áteresztőképességének növelése volt, ezzel együtt megújult a kisebb forgalomra tervezett, rossz állapotban lévő híd. Kifejtette, hogy a hídról a Hűvösvölgyi út irányába két lehajtó ágat alakítottak ki, átépült a híd teljes pályaszerkezete és a gyalogosok is biztonságosabban közlekedhetnek a kiszélesített, akadálymentes járdán. Megújult a jelzőlámpás forgalomirányítási rendszer is.

A csomópontot az önkormányzat átadta a BKK-nak, amely a továbbiakban kezelője lesz.

Láng Zsolt azt is felidézte: a kerületben idén összesen 330 millió forintot költöttek a térség közlekedési gondjainak enyhítésére. Példaként említette a Hidegkúti út-Máriaremetei út kereszteződését, valamint a Törökvész út-Csatárka út-Kapy út körforgalom kialakítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.