Folytatódik

Járatkimaradások, késések a szerb vasutasok sztrájkja miatt

Szerdán is sztrájkolnak a szerb vasutasok, ezért járatkimaradásokra és jelentős késésekre kell számítani a vasúti közlekedésben.

2014.11.12 15:18MTI
freedigitalphotos.net/papaija2008

A szerbiai munkabeszüntetés érinti a Belgrád-Budapest közötti Avala nemzetközi EuroCity vonatot is, a szerb vasutasok szerdán is törölték a menetrendből.

Szabadka és Budapest-Keleti pályaudvar között az Avala nemzetközi vonatrésze helyett, azonos megállásokkal, belföldi személykocsikból összeállított vonat közlekedik, az Avala Prágából érkező járata pedig visszafordul a Keleti pályaudvarról Prágába - tudatta a Mávinform.

A Budapest-Keleti pályaudvarról 13 óra 5 perckor belföldi kocsikból álló MÁV-Start-szerelvény indul Szabadkára az Avala szerinti megállásokkal és időpontokkal. A szerb vasút tájékoztatása szerint erről a vonatról átszállás után Szabadka és Belgrád között mentesítő vonatot közlekedtetnek.

A Moszkva-Budapest-Belgrád kocsit Budapestről visszafordítják. A november 12-i Avala vonatpár Budapest és Kelebia között IC pót- és helyjegy helyett gyorsvonati pótjeggyel vehető igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.