Átvizsgálták a gépparkot

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút

Már átvizsgálták a gépparkot, és a társaság a következő hónapokra több mint ötszáz dolgozót vett fel.

2014.11.10 15:34MTI

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint az országosan több mint 31 ezer kilométernyi közúthálózatot üzemeltető társaság a szabályozásnak megfelelően minden évben november 10-én áll át téli üzemmódra.

A következő hónapokra 530 dolgozót vettek fel, így csaknem 4500-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban közvetlenül a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján. A közútkezelőnek a 2014-2015-ös téli szezonban az országos közúthálózaton 825 saját és 39 bérelt munkagép áll rendelkezésére. Szükség esetén ezt további több száz járművel tudják növelni.

A téli feladatokat ellátó gépek beüzemelése mellett a cég szakemberei jelenleg azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyakoribbak a hófúvások, hófogó rácsok és hálók kihelyezésével foglalkoznak 396 kilométeren. A társaság feladatai közé tartozik 323 kilométernyi hóvédő erdősáv fenntartása is.

A Magyar Közút 93 mérnökségének munkatársai folyamatosan figyelik az időjárás-előrejelzéseket, 349 saját útmeteorológia mérőállomás is segíti a munkájukat. Felhívták a figyelmet arra, hogy a járművezetők az útviszonyokról, az aktuális forgalmi helyzetről, korlátozásokról a cég diszpécserszolgálatai mellett az Útinform szolgálatnál is tájékozódhatnak (www.utinform.hu).

Tavaszig a társaság hivatalos Facebook- és Twitter-oldalán a reggeli és a délutáni órákban összesítést tesznek közzé az aktuális útviszonyokról. A Magyar Közúthoz a gyorsforgalmi úthálózat - az M5-ös és M6-os koncessziós autópálya-szakaszait leszámítva -, a településeket összekötő fő-, mellék- és bekötőutak, valamint ezeknek az utaknak a településeken átvezető szakaszai tartoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.