Multi-galván ezüst

"Guruló napelem" lehet a Mercedes futurisztikus szabadidő-autója - FOTÓK!

A Vision G-Code egyelőre csak koncepcióautóként létezik, de a kutatók már gőzerővel dolgoznak a megépítéséhez szükséges technológiák kifejlesztésén.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2014.11.08 15:00ma.hu

A Mercedes-Benz pekingi K+F-központja megnyitóján mutatta be legújabb tanulmányautóját, a Vision G-Code-ot. A futurisztikus külsejű SUV holografikus hűtőrácsot, speciális ajtókat és hátsó kamerákat kapott. De nem ezek teszik igazán izgalmassá, hanem a fényezése.

Kattintson a nagyobb képért!

A Vison G-Code-ot ugyanis olyan "multi-galván ezüst" festékkel akarja bevonni a gyártó, amely napelemként működik. A fényezés menetközben egyfajta generátorrá változtatná a hibridmeghajtású autót, álló helyzetben pedig a légmozgás okozta elektrosztatikus energiát hasznosítaná. 

A Vision G-Code egyelőre sajnos nem több puszta koncepcióautónál, a multi-galván ezüst fényezés ugyanis sajnos egyelőre csak elméletben létezik. Jó hír, hogy a Mercedes környezetbarát szuperautójának megalkotásához szükséges technológiák - köztük a karosszériára fújható napelemek és az elektrosztatikus elven működő szélenergia-konverterek  - kifejlesztésén gőzerővel dolgoznak a szakemberek, így könnyen lehet, hogy egy-két éven belül az utakon is találkozhatunk majd vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.