Intéz, azonosít, segít

Okostelefonon is elérhető a parkolás GPS-alapú díjfizetése

A magyar fejlesztésű mobilszolgáltatás gombnyomásra parkolást intéz, sofőrt azonosít, segít megtalálni a gépkocsit vagy autópálya matricát vásárol.

2014.10.29 18:00MTI
freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Okostelefonra optimalizálta a műholdas helymeghatározáson (GPS) is alapuló parkolási díjfizetési rendszert az Auto Securit Zrt. - jelentette be Varga László, a cég vezérigazgatója az applikációt bemutató szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten.

A gépjárművédelmi szolgáltató társaság vezetője kifejtette: a magyar fejlesztésű mobilszolgáltatás gombnyomásra parkolást intéz, sofőrt azonosít, segít megtalálni a gépkocsit vagy autópálya matricát vásárol.

A vezérigazgató a mintegy 100 millió forintos fejlesztéssel 20 százalékos bevételnövekedésre számít, és arra, hogy a 6000 tagot számláló ügyfélkörük a másfélszeresére emelkedik. A zrt. maga végzi az eszközök forgalmazását és üzemeltetését, együttműködésben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel.

Az alkalmazás letöltése ingyenes, de üzemeltetéséhez a tulajdonosnak be kell építenie a gépjárműbe egy 130 ezer forintos vagyonvédelmi rendszert, amin keresztül a rendszer kezeli a parkolást is. A szolgáltatás havi díjas, illetve kényelmi díjat is kell fizetni.

Az 1990-ben alakult vállalat tavalyi árbevétele meghaladta az 500 millió forintot, a cégnek 35 alkalmazottja van, az általa üzemeltetett, nagy értékű gépjárművekre specializálódott, műholdas gépjárművédelmi rendszerek több mint 40 ezer gépjármű védelmét szolgálják. Az Auto Securit Zrt. megkapta a legmegbízhatóbb pénzügyi partnereknek járó Bisnode AAA partnertanúsítványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.