Győrben

November elején indul az Audi TT Roadster gyártása

Három műszakban, teljes kapacitással működik a győri járműgyár, amelyben a tavalyi, 40 ezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén.

2014.10.20 12:02MTI
Forrás: youtube.com

November elején kezdődik meg az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában a TT Roadster modell gyártása - közölte a társaság hétfőn.

A hivatalos gyártásindítás időpontja november 5. Az MTI érdeklődésére a társaság nem közölte, pontosan hány autó gyártásával számolnak ebből a modellből, arra azonban emlékeztettek, hogy három műszakban, teljes kapacitással működik a győri járműgyár, amelyben a tavalyi, 40 ezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén.

Márciusban, az Audi Hungaria Motor Kft. éves eredmény-bejelentő sajtótájékoztatóján Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke azt közölte, hogy a tavalyi 42 ezer 851-hez képest megháromszorozza gyártását a győri székhelyű cég.

Mint akkor elmondta: a TT Coupé harmadik generációja a termelés körülbelül tíz százalékát adja majd. Hozzátette, hogy újabb modell győri gyártásával is számolnak. Elmondta: "nagyon sokáig már nem lehet várni" a TT Roadster bevezetésével.

Augusztus közepétől három műszakos termelésre állt át az Audi győri járműgyára; a lépés okaként a prémium modellek iránti magas keresletet említették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.