BKK

Nem volt jogsértés a villamostendert lezáró első döntésben

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elsőfokú határozata szerint nem történt jogsértés a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) villamostenderének első, 2013 augusztusi lezárásakor, amikor a Skoda ajánlatát érvénytelennek minősítették.

2014.10.17 16:37MTI

A BKK a tendert lezáró döntésében a spanyol CAF-ot hozta ki győztesnek, a Ganz-Skoda ajánlatát pedig érvénytelennek minősítette, ezért a cég jogorvoslati eljárást kezdeményezett. A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) ennek nyomán megsemmisítette a tender eredményét, mert jogsértést állapított meg és további vizsgálatok lefolytatására kötelezték a BKK-t. Ezt a központ végrehajtotta, és keresetet nyújtottak be a KDB döntésének felülvizsgálata érdekében.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a KDB tavaly októberi határozatát felülbírálva megállapította, hogy a BKK nem követett el jogsértést, amikor három okból is érvénytelenné nyilvánította a Ganz-Skoda ajánlatát. A bíróság 2014. október 15-én hirdette ki elsőfokú ítéletét.

Jelezték, hogy a KDB határozata által okozott késedelem, támogatásvesztés csökkentése érdekében a BKK a megkötött szerződés módosításával felgyorsította a villamosok szállításának az ütemezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.