Több forgalmas úton

Katonai és katasztrófavédelmi járművekből álló konvojra kell ügyelnünk csütörtökön

Az OKF türelmet kér, és azt is, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását.

2014.10.15 11:53MTI

Autópályákon és több más forgalmas úton is katonai és katasztrófavédelmi járművekből álló konvoj közlekedik csütörtökön egy gyakorlat keretében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerdán.

Közleményük szerint a BM OKF HUNOR mentőcsoportja és a Magyar Honvédség MH 5/24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalja közös gyakorlatot tart csütörtökön.

Budapestről reggel 9 órakor indul a HUNOR mentőcsoport, amelyhez az M35 autópálya Józsai pihenőhelyén csatlakozik a Hajdúhadházról délben induló katonai egység. A 24 járműből álló konvoj együtt folytatja útját Nagyhegyesen át a katasztrófavédelem hajdúszoboszlói kiképzőbázisáig. A katonai járművek délután fél 5-kor, ugyancsak Nagyhegyesen át indulnak vissza a hajdúszoboszlói sportrepülőtérről Hajdúhadházra.

A rendőri felvezetéssel közlekedő menetoszlopban a katasztrófavédelem járművei mellett több páncélozott csapatszállító, katonai mentő és katonai terepjáró is lesz.

Az OKF az M0, az M31, az M3, az M35 autópályán és a 33., a 354., a 3321. számú úton közlekedők fokozott figyelmét és türelmét kéri, és azt is, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a konvojt, ezzel is segítve annak biztonságos és folyamatos haladását - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.