Még nincs vége

Milliárdos útfelújítások Pest megyében

A Vecsés-Alsónémedi összekötő út mintegy 8,5 kilométeres szakasza, valamint az Újhartyán-Sári bekötőút mintegy 316 méteres szakasza újult meg a közelmúltban, több mint 1,55 milliárd forintból.

2014.10.14 16:55MTI
freedigitalphotos.net/nuttakit

Az Új Széchenyi Terv, Regionális Operatív Programja (ROP) keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2014-ben 247 kilométernyi útfelújítást végez. Az országos programon belül Pest megyében 2013-ban több mint 9 milliárd forint értékben, 48,8 kilométernyi út felújítására volt lehetősége a társaságnak. Idén több mint 51 kilométeren folytatódtak a munkálatok, 9,1 milliárd forintnyi támogatásból.

Az idei feladatok körében a 4602 jelű összekötőút, Vecsés és Gyál települések átkelési szakaszán újult meg 8,5 kilométernyi hosszon. Az útszakaszon bazaltbeton burkolattal ellátott buszöblöket alakítottak ki.

A rekonstrukció tartalmazta a csapadékvíz elvezető rendszer felújítását, továbbá Gyálon, a Deák Ferenc utcánál egy új gyalogos átkelőhely kiépítését is. A beruházás az Európai Unió mintegy 1,5 milliárd forintos támogatásából valósulhatott meg.

A másik felújított út a 46108 jelű volt. Ez Újhartyán-Sári bekötőút Dabas város átkelési szakaszán újult meg 316 méteren, 56 millió forint EU-támogatásból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.