Hát persze!

BKK: 10 rendszeres utazóból 9 elégedett az új agglomerációs járatokkal

Tíz rendszeres utazóból kilenc elégedett az új agglomerációs járatokkal, amelyeket nyártól a BKV helyett a Volánbusz üzemeltet.

2014.10.15 03:30MTI

A Tárki közvélemény-kutató szeptemberben hatszáz fős mintán végzett kutatást Budaörs, Budakeszi, Gyál, Diósd, Remeteszőlős, Nagykovácsi, Pécel, Solymár és Törökbálint felnőtt korú, a járatokat igénybe vevő lakosainak bevonásával.

A megkérdezettek húsz kérdésre egyenként 1-5 pontot adhattak, az utazók átlagosan 88 pontra értékelték a szolgáltatást, amellyel leginkább a péceli, a budaörsi és a nagykovácsi lakosok elégedettek, legkevésbé pedig a diósdiak, de ők is 81 pontot adtak.

A felmérésben résztvevők leginkább a buszok akadálymentességével (94 százalék), műszaki állapotával (93 százalék) és tisztaságával elégedettek (92 százalék). A kutatásban az agglomerációban élőknek a budapesti tömegközlekedéssel kapcsolatos véleményükre is rákérdeztek. Tízből hat megkérdezett szerint javult a szolgáltatások színvonala elmúlt két évben, de a válaszadók szerint az agglomerációban élők a jövőt illetően is bizakodóak, hiszen 50 százalékuk további pozitív változásokat vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.