Még 300 kerékpár

Kötbérből fejlesztik tovább a Bubit

A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből tavasszal újabb 20 gyűjtőállomással és 300 kerékpárral bővíti a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszert a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

2014.10.09 12:05MTI
freedigitalphotos.net/arztsamui

A társaság csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik.

A dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét.

Budán a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a rendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új Mol Bubi gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.

A fejlesztés előkészítése már tart, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és a zöld kerékpárok a főváros utcáin.

A BKK emlékeztetett, hogy a kivitelező konzorcium többször is olyan jelentős mértékben túllépte a teljesítési határidőket, hogy elérte a szerződésben meghatározott kötbérplafont, amelyet a vállalkozó is elismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.