Pár érintés, és feltárul a garázs

Lassan kidobhatja a kulcsait

Tudja, mivel fogja nyitni az ajtókat, garázskapukat? Nem? Pedig már rég ott az eszköz a zsebében: ugyanazzal a kütyüvel, amivel facebookozik, navigál, üzeneteket küld és leveleket olvas...

2014.10.02 17:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: Hörmann

Macerás mindig kiszállni az autóból, a garázsba beállás előtt? Az új távirányítóval kényelmesebb, de az meg egy plusz eszköz, amire figyelni kell? Miért ne nyitná/zárná a kaput okostelefonról? Ezt az igényt ismerte fel a Hörmann cégcsoport, amely okos eszközeinkre költöztette vezérlési rendszereik távirányítóját. A BiSecur Gateway nevű egységgel okostelefonon vagy táblagépen keresztül vezérelhető a garázskapu-, udvarikapu-meghajtás, a házbejárati ajtó, valamint más, Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt olyan eszköze, mint például a lámpák.

"Nem csak irányítani tudjuk rendszereinket, hanem lekérdezhetjük aktuális állásukat is, így nem marad többé nyitva egy bejárati ajtó, vagy kertkapu sem." - mondta el a BiSecur Gateway-el kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

A nettó áron 60 ezer forintnál kevesebb gateway telepítése ugyanakkor némileg meg van bonyolítva, a biztonság jegyében: nem csak ezt az eszközt, de a mobiltelefonokat is regisztrálni kell a cég weboldalán ahhoz, hogy utána vezérelhessék a kívánt nyílászárókat. A BiSecur Gateway egy hálózati kábellel vagy WLAN-on keresztül összekapcsolható a háztartásban működő routerrel. A Hörmann rádiós vevőegységgel felszerelt eszközök konfigurációja okostelefonra vagy táblagépre telepített BiSecur Appal történik.

Az új Hörmann ThermoSafe és ThermoCarbon alumínium házbejárati ajtók is vezérelhetők intelligens módon. Alapkivitelben automatikusan reteszelődnek, amint csukott állapotba kerülnek. A BiSecur App segítségével most már lekérdezhető, hogy az ajtó megfelelően be van-e reteszelve vagy nyitott állapotú. Ezen túlmenően aktiválható vagy deaktiválható a kiegészítő "Tartós nyitva" funkció, mely lehetővé teszi, hogy az ajtó az aktiválás időtartama alatt kulcshasználat nélkül is nyitható legyen kívülről. Ha például a gyerekek az udvaron szeretnének játszani, kulcs nélkül tudnak állandóan be- és kimenni. Játszás után a funkció ismét deaktiválható, és az ajtó bereteszelődik.

Az ismétlődő helyzetekhez, mint például a mindennapos "hazaérkeés", mely során először az udvari kaput, majd azt követően a garázskaput kell kinyitni, az App a "szcenárió" funkciót kínálja. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomásra automatikusan mindig ugyanaz a tevékenységsor menjen végbe, és ne kelljen egyesével kiválasztani ezeket. Az Appban összesen maximum 10 felhasználó (1 rendszergazda és 9 felhasználó) hozható létre különböző jogosultságokkal. Például, ha a virágok öntözését a szomszéd végzi, az udvari kaput kinyithatja, de a garázskaput nem.

A rendszer október 10-11-én, Szigetszentmiklóson ki is próbálható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.