Megindulhat a forgalom

Szerdán megnyitják az I. kerületi Lánchíd utcát

A Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást...

2014.09.30 16:39MTI

Szerda reggel üzemkezdetkor megindulhat a buszközlekedés és a célforgalom a Lánchíd utcában - tájékoztatta az I. kerületi önkormányzat kedden az MTI-t.

A területen elvégezték a garanciális hibajavításokat és megtörtént a műszaki átadás-átvétel - tették hozzá. A Lánchíd utcát és környékét a Várkert Bazár fejlesztésének második üteméhez kapcsolódóan újították fel. Új burkolatot kaptak az utcák, korszerűsítették a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítottak ki, megújították és növelték a zöldfelületeket, valamint rendbe hozták a Lánchíd utca alatt található közműveket is.

A Lánchíd utcát a munkálatok teljes idejére lezárták a forgalom elől. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Szent Gellért rakpart felől változott a Lánchíd utca megközelítése: az Erzsébet híd lehajtójánál új jelzőlámpás csomópontnál a bal oldali forgalmi sávon keresztül tudnak majd behajtani az Apród utcába, onnan pedig a Lánchíd utcába.

A Döbrentei utca és az Ybl Miklós tér egy része egyelőre munkaterület marad, oda továbbra is tilos lesz a behajtás. A Lánchíd utcán 30 kilométer per órás sebességkorlátozást vezettek be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.