Jubileum

Legördült a 250 ezredik Mercedes-Benz a kecskeméti gyártósorról

A polár ezüst, jobbkormányos jubileumi Mercedes-Benz CLA AMG japán tulajdonoshoz kerül majd.

2014.09.29 16:02MTI
freedigitalphotos.net/franky242

Thomas Geier, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár igazgatója emlékeztetett arra, hogy csupán két évvel a legfiatalabb Mercedes-Benz gyár megnyitása után Kecskeméten legördült a negyedmilliomodik jármű a gyártósorról.

A gyárigazgató szerint valamennyi munkatársuk személyesen is hozzájárult a jelentős jubileumhoz, de kiemelendő a magyar partnereik, valamint Kecskemét önkormányzatának támogatása.

A Mercedes-Benz prémium kompakt gépjármű szegmensének sikeréhez a kecskeméti gyár nagymértékben hozzájárul a B-osztály és a CLA-modellek gyártásával. Ez utóbbi kizárólag Kecskeméten készül a világ valamennyi piaca számára. 2014 augusztusig már közel 290 ezer ügyfél döntött úgy, hogy egy, a kompakt autók családjába tartozó A-, B-, CLA- és GLA-osztály modellt vásárol.

A CLA 2013. áprilisi európai piaci bevezetése óta a Mercedes-Benz több mint százezer járművet szállított ki az ügyfeleinek világszerte. Különösen nagy sikert arat a CLA a legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban: a sorozat minden negyedik járművét amerikai ügyfél vezeti.

A kecskeméti és a rastatti gyár rugalmas termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveit. A nagyfokú rugalmasságot az új kompakt járművek azonos felépítése teszi lehetővé, így mindkét gyárban minden modell tetszőleges sorrendben és darabszámban gyártható.

Rastattban 2012. október óta, Kecskeméten 2014 májusa óta három műszakban dolgoznak. A B-osztály gyártása mindkét helyszínen az új generáció első modelljeként került bele a termelési programba. Az új A-osztály 2012 júliusa óta készül Rastattban. A kecskeméti gyár második terméke a CLA, amelyik 2013 januárja óta készül ezen a gyártósoron.

A kompakt terepjáró, a GLA gyártása 2013 decemberében indult Rastattban. A kecskeméti gyárban készül majd az ötödik kompakt modell, a CLA Shooting Brake is, ami 2015-ben kerül piacra. A foglalkoztatottak száma 2013 végén Rastattban 6600, Kecskeméten 3400 volt.

Az A-osztály gyártásához szükséges további kapacitásokat 2013 augusztusa óta a finn Valmet Automotive gyár biztosítja a Daimler számára, 2016-ig több mint 100 000 jármű készül majd ezen a gyártósoron.

Ezen felül 2015-ben a kínai piacra szánt GLA-k gyártásának felfuttatására Pekingben, a BBAC (Beijing Benz Automotive Corporation – vegyesvállalat a Daimler és a BAIC kínai partner között) gyárában kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.