Super1600

Ralikrossz Eb: első Eb-futamán máris a dobogóra állt Szabó Krisztián

Szabó Krisztián kétszer volt junior, egyszer - éppen tavaly - pedig felnőtt Európa-bajnok autókrosszban, amelyben nyitott karosszériás járművel győzött a Buggy1600-as kategóriában.

2014.09.28 19:58MTI
Forrás: youtube.com

Az autókrosszban Európa-bajnok Szabó Krisztián minden idők legjobb magyar eredményét érte el pályafutása első ralikrossz Eb-futamán, amelynek során a Super1600-as kategóriában harmadikként zárt.

A 22 éves versenyző menedzsmentjének vasárnapi tájékoztatása szerint Szabó egy cseh csapattól bérelt Skoda Fabiával teljesítette karrierje első ralikrossz Eb-futamát Olaszországban, és ez volt egyben a második olyan versenye, amelyen zárt karosszériás autóval indult.

A tavaly a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által az Év autóversenyzőjének választott Szabó Krisztián kétszer volt junior, egyszer - éppen tavaly - pedig felnőtt Európa-bajnok autókrosszban, amelyben nyitott karosszériás járművel győzött a Buggy1600-as kategóriában.

"Álomszerű volt ez a hétvége, és nagyon boldog vagyok, hogy így sikerült a ralikrosszos bemutatkozásom" - jelentette ki Szabó, aki már az év elején jelezte, tervezi a kategóriaváltást, és néhány éven belül teljes szezont szeretne futni a ralikrossz Eb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.